NOX!

Ema Talia
Když se kolejka zahalí do tmy a madam kolejní sfoukne poslední svíčku, ukládáme se ke spánku. O čem se lvíčkům asi zdá? Sama jsem byla zvědavá, a tak jsem jim položila tři otázky:

 

1. Jaký nejpodivnější sen se ti kdy zdál?

2. Máš třeba lapače snů? V čem nejraději spíš a kolik spánku potřebuješ.

3. S kým sdílíš pokoj? Mluví kamarád ze spaní? Co ses díky tomu dozvěděl/a?

 

Jako první se nám svěřila Calla Torrová:

1. Ty jo, většinu času se mi nic nezdá. Ale možná ve druháku, když bylo špatné počasí a polovina hradu nemocná, tak se mi zdál takový docela hororový sen. Z nějakého důvodu jsem utíkala před vlkodlakem napříč hradními chodbami. Ty byly liduprázdné! Nikde ani noha, no měla jsem tehdy dost nahnáno. Fuj!

2. Nejradši mám na spaní naši kolejní košili a svou postýlku, samozřejmě!

Lapače snů nemám, ale mám postel obloženou plyšáky, když už mi je... - počítá a pak se ztratí - No prostě moc. - zasměje se -

Běžně potřebuju spát tak 7,5 hodiny, někdy si přispím na osm. Ovšem když není zbytí, dokážu asi týden fungovat na 6 i 5,5 hodinách. Ale rozhodně ne dlouhodobě, mám spánek ráda a mám u něj ráda svou rutinu. Vstávám brzo, takže je to potřeba.

3. Jelikož už jsem stařešina v rozšiřujícím studiu, máme trochu lepší podmínky. Pokoj sdílím s Bete, ale máme ho rozdělený tak, že se vůbec nemusíme potkat. Navíc ona je noční sova, co věčně vysedává v kolejce a chodí si lehnout dlouho po půlnoci... Naopak já vstávám chvíli před šestou, takže máme každá svůj klid. Za ty roky jsme se naučily vzájemně se nerušit =)



Druhého jsem vyzpovídala Martina Matýska:

1) Nedávno mi vyskočila někde vzpomínka na jeden sen. Tak ho můžu rovnou použít, protože byl fakt divnej. Poslední dobou sny nemám. Samozřejmě zejména proto, že v noci chodím po hradě a straším nespavce. Každopádně sen, který se mi zdál kdysi, byl o tom, že jsem odešel od auta domů, a když jsem se ráno vrátil, bylo auto komplet vykradené. Nebylo tam nic. Rádio, volant... Nic z toho =oD. Následovalo to snem, kdy jsem jako řidič TAXI měl vyzvednout Paroubka z nějakého meetingu. Nevím co mi to mělo signalizovat.

2. Lapače snů nemám. Nepotřebuji je. Co se týká délky spánku, většinou mi stačí na chvilku někde v ústraní zavřít oči. Stejně musím pořád dávat pozor, abych se nepropadl o patro níž. Případně aby někdo neudělal průvan a já najednou nebyl někde venku.

Pajamas samozřejmě mám, ale dlouho mi leží ve skříni a nevytáhl jsem ho.

3.  Pokoj nesdílím s nikým =oD ... Nevím, co všichni mají proti soužití s duchem. Ale jelikož mám výsadu možnosti navštěvovat různé ložnice, tak vím, že mnoho studentů mluví ze spaní. O jedné nejmenované studentce dokonce vím, že musí spát tak, aby byla co nejdále od hůlky, protože mumlá zaklínadla a jednou málem zapálila postel.



Po duchovi přišla na řadu Barbara Turner:

1. Pokud jde o zlý sen, je tu jeden, co se mi vrací už delší dobu. Jsem u rodičů v domě. V obýváku je okno směrem na severovýchod, u něj jsem měla počítač. Najednou slyším něco jako hřmění. Zvednu se, jdu k tomu oknu, a od lesa, který je asi kilometr a půl, se řítí obrovská tsunami vlna a rychle se blíží. Většinou se pak probudím. Brr je mi z toho trochu zle. Co je ale nejhorší, měla jsem třikrát spánkovou paralýzu. To je teprve hrůza!

3. Pokud jde o pokoj, tak ten mám sama pro sebe. Ale přes chodbu spinká naše milovaná šéftlapka, - culí se jak měsíček - a ta když je unavená, chrápe jak bojové letadlo. Jednou jsem zkusila udělat video, jak nad ní přelétá letadýlko z lega, ale probrala se. Škoda.

 


Následně jsem vyzpovídala Emily Fox:

1. Vlastně... Já si moc sny nepamatuju. A když už jo, tak je to buď na hodně malou chvíli, nebo na hodně dlouho. Nevím proč, ale často si vybavím lépe sen z dětství, než co jsem měla poslední dobou. Když mám říct jeden na který si teď vzpomenu, tak je to právě sen z dětství. Konkrétně se mi zdálo, že jsem byla ve svém pokoji, a za mnou se objevil obrovský stín medvěda. Nevím, proč zrovna tento, ale je to ten první, na který si vzpomenu :).


2. Nejraději spím v pyžamu :D... Ne, teď vážně. Já osobně třeba nesnáším noční košile. Vždy spím v tričku a kalhotách. Teď když je teplo spím v kraťasech a tričku.

Lapač snů zrovna nemám. Myslím, že poslední jsem měla tak dva roky zpátky. Co si ale pamatuju, tak moc nefungoval, protože já moc zlé sny nemám :D.

Ráda si pospím. Nejčastěji spím mezi 8 a 9 hodinami. Tuším že mi to možná někdo může závidět, protože vím, že to může mít jinak a spát třeba jen 5 hodin kvůli práci nebo škole. :( Ačkoli jsem možná trochu spáč, tak mi úplně v pohodě stačí 6 až 7 hodin.


3. Na pokoji spím se Sky. Co já vím, tak celkem chrápe :D. Já jsem ale naštěstí spáč, a tak toho moc neslyším. Když jsem ale jednu noc nemohla usnout, tak se Sky vrátila až pozdě z tréninku, a ze spánku pořád mluvila o famfrpálu. Za zlé jí to ovšem nemám, protože co já vím, tak možná chrápu i víc než ona :).



Nemohla jsem opomenout ani naši milovanou Princess Star:

1. Mně se každou noc zdá nějaký divný sen. Dnes mě třeba honili medvědi. :D Ale mám v paměti jeden, na který nikdy nezapomenu, protože se při něm stalo něco, co se mi nepoštěstilo nikdy předtím a zatím ani potom.

Byla jsem na výletě někde v chatě u zátoky a od břehu na mě volala parta lidí, se kterou jsem pravděpodobně byla na tom výletě, ať se jdu rychle podívat na velryby. Honem jsem běžela k vodě a šíleně jsem se těšila, že na vlastní oči uvidím velrybu. A skutečně. Jen teda ocas, který vystrčila nad hladinu a plácla s ním zpátky do vody. A pak to přišlo. Tím nárazem mi totiž vystříkla voda do obličeje a já to cítila. Ne tak jako obyčejně ve snu, ale opravdu, že mě to i v tom snu překvapilo. To byl nejspíš nejkrásnější zážitek, který jsem ve snu měla.


2. Nejraději spím v teplém plyšovém pyžamu a vlněných ponožkách, protože je mi pořád zima. :D

Lapač snů máme nad postelí připevněný, dostali jsme ho od Nexovy mamky. Ale abych byla upřímná, připadá mi, že od té doby, co tam visí, tak se mi zdají ještě větší blbosti než dřív. :D

Nejraději bych spala krásných osm hodin, ale to bych si musela jít lehnout osm hodin před tím, než budu vstávat, a to se asi nikdy nestane. :D Takže spím tak sedm, někdy šest a půl, nebo i šest hodin. Mám vyzkoušené, že se dá fungovat i po pětihodinovém spánku, ale jen do odpoledne, pak už přijde krize. :D


3. Naše ložnice je narvaná k prasknutí. Jsem tam já se Cinexem, Baruš, Elízka (s tou nocležničím už od svého zařazení), Sim, Zafi, Uhnilík, Tarabík, a pak taky James, Mess, Sheila a Peter. Noci tedy bývají velmi zábavné.

Cinex křičí ze spaní, protože má věčně noční můry. Uhnilda s Tarabíkem jsou jako Fred a George a hlásí vtípky i v hlubokém spánku. Sim kolem sebe mlátí imaginární odrážečskou pálkou, a Bára pořád mele něco o jednorožcích. Čili divočina. :D



Na řadu přišla i zmiňovaná Simelie Mallorny:

1. Od jisté doby se už nedívám na horory, protože se mi pak promítají do snu. Do dneška si pamatuji, jak se mi zdálo, že jsem jedna z hlavních postav filmu 3:15 zemřeš. Vzbudila jsem se okolo třetí ráno tak vyděšená snem, že jsem se pět minut nemohla hnout. Skoro jako kdybych vrostla do postele :D


2. Já ráda spím v noční košili. Nemám ráda, když mi táhne na záda, to jsem pak ráno celá rozlámaná.

Hradní pyžámko nosím, to víš že jo. Lví čepici používám místo polštáře, lví tlapky jsou moc příjemnými papučemi.


3.  Momentálně svůj sedmácký pokoj sdílím s Prin a Elizkou. O Elizce v noci skoro nikdo neví, je to tichý spáč, a když už něco zamumlá, tak jí stačí vedle hlavy dát lízátko a spí jako mimčo.

Prin, to je něco jiného. Ze spánku hrozně mluví. Pokud člověk od ní chce něco zjistit, pak stačí počkat, až usne a může se ptát. Taky často ze spaní počítá králíčky. Je však obtížné ji vyhmátnout, jak spí, protože chodívá spát až k ránu, a to my máme ještě svoji temnou půlnoc.

Často je s námi ještě v pokoji Freya. Nevím proč, ale velmi ráda přijde na "návštěvu" a zůstane přes noc. Ta ti v noci hrozně kope, převaluje se a různě háže rukama. Ráno, když se vzbudím, všechny moje věci jsou rozházené a nemůžu najít polovinu oblečení. Nevím, jestli je Freya v noci náměsíčná, a nebo mi prostě jen prolustruje všechno, co vlastním. Naštěstí mi vše čisté a vyžehlené vždycky vrátí, tak jí to odpouštím.




Samozřejmě nechybí ani šéftlapka Niobé Taíny:

1. Nejdivnější, nejstrašidelnější nebo nejvtipnější? No nejčastěji se mi zdá o Lví tlapě.

Třeba když mě Olivka rozhořčeně seřvala, jak je možné, že nemám žádnou akci na květen/červen!

Nebo když se mi zdálo, že mám v adminu hromadu článků a ráno tam nebyl žádný! Anebo! Když se mi zdálo, že mám k jednomu článku hromadu komentářů! Děs a hrůza! 


2. Nejraději spím v huňatém pyžámku s vlněnými ponožkami.

Na lapače snů nevěřím, ale mám svou tlupu plyšáků. :-)

Spánek? To je to privilegium? No čas není můj kámoš, takže si musím vystačit s pár hodinami spánku denně, ale spinkala bych i půl dne, kdyby to šlo :-D


3. No pokoj... Já spím zrovna tam, kde mě zlomí únava. Takže v redakci, v koleji na gauči, v křesle, atp.

Ale zda někdo chrápe? No nechci Lassičku nebo Emičku nějak jmenovat... A Cida?! To se pak klepou i okna a poličky!

A zda někdo mluví a co říká? Za mých probdělých nocí toho slyším až až! - tajemně mrkne -

Ale jednu noc jsem zaslechla zrovna Simelku říkat, cituji: "Merline Freyo! Jo, ty šaty ti navrhnu, jen mi už dej pokoj!"


Tak dáme prostor i zmiňované Freye Reeves:
1. Nejstrašidelnější sen byl ten, když se mi jednou zdálo o Simelii, jak si oblékla všechny moje šaty. Brrr. SIMELIE.NEŠAHEJ.NA.MOJE.ŠATY!! – brble

Lapače snů nemám, ale když nad tím tak přemýšlím, možná bych si ho měla pořídit.


2. Na hradě pyžamo nemám, nebo jako mám, ale nepoužívám ho. Sny mívám často dost divné. Teď před zápasy ŠFM se mi neustále zdá o tom, jak náš tým létá na vysavačích. To jsou takové mudlovské nástroje, které dokážou vysát smetí ze země. Simelie má v ruce místo pálky oštěp, a ten metá všude kolem sebe. Zlatonka honí chytače, což by mělo být přesně naopak. A střelci místo házení camrálu do obručí, si za letu dávají s ostatními chytači páku.


3. Pokoj sdílím se Simelií. Je to hrůza. Neustále mluví ze spaní, pod postelí má nehorázný binec a strašně mlaská! Dozvěděla jsem se už tolik věcí! Například že mě Simelie tajně miluje. A to byste nevěřili, jaké dělá lumpárny! Niobé tajně sype svědící prášek na školní uniformu… A mohla bych pokračovat dále! Jsem však její nejlepší kamarádka, jak mi často říká, a tak pomlčím o jejích hrůzných skutcích!



Předposlední přišla na řadu Skylar Blair Anderson:
1. Popravdě se mi první roky mé famfrpálové kariéry zdávaly sny výhradně o famfrpálu – zejména pak před zápasy jsem měla noční můry o tom, že jsem zaspala a nestihla na zápas přijít včas. Ještě donedávna jsem se tak budila před zápasem o páté ráno celá vyděšená, že už dvě hodiny hrajeme, a kvůli mně prohráváme. 

V jednom snu, kdy jsem takhle nestíhala zápas s protihráčem, mi utkvěla v hlavě hláška, kterou jsem v něm křičela. Bylo to, cituji doslovně: "Rozbijte jim hlavou pálky!" Bohužel už nevím, jak to dopadlo, a zda mí spoluhráči mou dobrou radu poslechli.

Bizarních snů se mi jinak zdává hodně, ale naštěstí je brzy zapomenu.


2. Spím pochopitelně v nebelvírském kolejním pyžámku, lapač snů ale nevedu. Vyfotit si mě můžeš, ale nic světoborného nebo originálního nečekej – dokonce ani nemám nastavenou noční převlékárnu, neboť mi vadilo, když jsem si v noci šla zatrénovat na hřiště, a musela jsem se vracet pro koště, které součástí outfitu pochopitelně nebylo.

Bývaly doby, kdy jsem spala 3 hodiny denně a úplně mi to stačilo. Dlouhou dobu jsem potom spala 6 hodin denně s tím, že jsem občas o víkendech "doháněla" a spala třeba do dvanácti. Ani mně se však nevyhýbá stárnutí, a tak nejen, že pravidelně o víkendech vstávám ve stejnou dobu jako ve všední dny (což mě vždy u mých rodičů děsilo), ale musím denně spát alespoň 8 hodin. Pokud je to méně, bývám extrémně unavená.


3. Ložnici sdílím už od prvního ročníku s Newikou Shelley Lovecraft. Kromě podobných zájmů, chytačské kariéry, a smyslu pro humor, spolu s Newi sdílíme právě rok nástupu do školy, takže jsme logicky dostaly i společnou ložnici, která nám vydržela až doposud. Newi je ukázková spolubydlící a více než ona mi potíže působí její škrkničky, které s námi pochopitelně spí taky. Jedna mě čas od času lechtá v noci na chodidlech, druhá chrápe jako dvacet traktorů a třetí ze spaní vyjmenovávala vyjmenovaná slova na B. Taky jednou ve tři hodiny ráno zakládaly metalovou kapelu.

Newi jen občas ze spaní počítá překážky, jak ve snu nahání zlatonku. 



 

Děkuji všem za nádherné odpovědi. Jde vidět, jak moc je u nás veselo. A někdy i hlasito. 

Připojím své odpovědi také. Za sebe však musím dodat:

Největší mluvka ze spaní je Freya. Nespočet nocí volá ze snů, že regály na Příčné zejí prázdnotou. Myslím, že tohle je její noční můra. A stejně jako ostatní, vím, kdo chrápe! Ale to si nechám pro sebe. Nemám důkazy :D
Nejroztomilejší jsou však naši hrabáčci. Mají červená pyžamka a dupačky na spaní. Mají rovněž svůj pelíšek u krbu. Tam se na večer stočí a svorně spolu oddychují. Jsou to naše zlatíčka. Vždycky si říkám, co se jim asi zdá. Myslím, že Skrblíkovi se zdá o zlatě, Hraběnce o jídle, Šátralce o tajných pokladech a Svrček tajně sní o Hraběnce. 


Nejraději trávím večery v pokoji s Lassie. My obě totiž milujeme mazlíky na hradě. Běhají nám po pokoji a skáčou po postelích. Je úžasné vidět Lassie, jak spí, u jednoho boku má Luckyho, vedle něj pochrupuje Emíček, na druhé straně spokojeně oddechují Sluníčko s Yangem, nechybí ani Gratia či Andrew. U mě se rozvaluje Tarunka, Hagiel, Zlatovláska a všichni ostatní.

Sny si moc nepamatuji, ale když to jde, spím moc ráda. Poslední dobou jsem však ranní ptáče. Mám jeden nádherný lapač snů od madam kolejní. A nejraději spím v našem kolejním pyžamku.


Všem přeji, až půjdete spát, krásné snění. A abyste si dobře odpočinuli a byli připravení na další den. A ať se vám ty nejkrásnější sny splní. Protože všechno je možné.


„Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům.“
Eleanor Roosevelt

Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 5 + 3 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


:D

Napsal: Lily Starling Dne: 18.06.2024 ve 08:12

To sú teda sny :D ja mám normálne proti vám nudné spanie... Alebo je to tým, že sa mi nemá kedy snívať? :D

Letadlo

Napsal: Barbara Turner Dne: 12.06.2024 ve 18:34

Ale bojové letadýlko z lega mám v pohotovosti.

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz