S koštětem a camrálem k novým přátelstvím

Ema Talia


Stejně tak jako Sky a zlatí Karlové patří k sobě... Tak Ema a všechnojídlosvěta taky! Co tedy naši Emičku přesvědčilo začít sportovat? Jak se jí to líbí... a jak probíhal její oficiální první trénink?

Jako kapitánka nebelvírského famfrpálového týmu musím říct, že to stálo opravdu za to... a i když jste u toho nemohli být, nyní máte příležitost se alespoň na chvíli vrátit v čase a prožít to spolu s námi!


Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: Ahoj Emi, jsem ráda, že jsi souhlasila s rozhovorem, protože jak všichni víme, tvá láska ke sportu není kdovíjak valná… takže když tě ostatní hráči a vlastně i všichni ostatní začali vídat na hřišti, byli dost překvapení… Proto má první otázka zní - Jak tě vůbec napadlo dojít na trénink? 


Ema, sportovec pouze duší: Proč jsem přišla na trénink, no, Frey, víš, já svou kolej miluji. A jsem pro každou akci, stmelení, jsem pro tým a pro cokoli, co se týče Nebelvíru. A tak jsem prostě vzala to koště a řekla jsem si, hele, co se může stát? Užiješ si čerstvý vzduch a trochu se protáhneš. To jsem ovšem nevěděla, co mě čeká, že jo



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: Jaké byly tvé pocity, když jsi vešla na hřiště a měla jsi sednout na koště?  

 


Ema, sportovec pouze duší: Když jsem spěchala na hřiště, těšila jsem se na holky. Už z dálky na mě mávaly, na některých tvářích jsem viděla velké překvapení. Co tam jako pro Merlina dělám? Lassie to v bráně moc slušelo. Je to moje patronče a vždy jsem si říkala, jak je to křehká dívka. V té bráně vypadala ale moc silně a ostatní holky na košťatech… jen jsem zírala. Chtěla jsem patřit mezi ně. Ale celkově to byl super pocit!



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: Co bylo dál? Jaké byly tvé pocity, když jsi odlepila své nohy od země a vylétla vzhůru k ostatním? 



Ema, sportovec pouze duší: No dál, dál, sedla jsem na to své koště, co mi někdo dal k narozeninám (za což fakt děkuji) a vydala jsem se směr střelec číslo jedna vpravo. Tak mi to bylo řečeno, a jako poslušná opora týmu jsem tam prostě vlétla. Na pár individuálních trénincích jsem již byla, takže mě nepřekvapila výška ani vítr. Jo, to půjde, říkala jsem si. Pak si naše Lily stěžovala, že to nelítá k nám. Moc jsem tomu nevěnovala pozornost, asi špatný směr větru, bo co. Lily ale vypadala dost frustrovaně. Pořád se mě ptala, zda chytám (čti klikám). Volala jsem, že ano (klikala jsem jak o život) a při tom jsem se snažila najít místo, kde by moje - můj - však víš co - dobře seděl na koštěti. Ono to totiž dost tlačí. Pak ale někdo rozkázal, abych slezla. Hele, to nebyl tak dlouhý trénink! To šlo! Slétla jsem na zem a bylo mi oznámeno, že nemám výbavu! A proto to nelítá nebo co. Pokrčila jsem rameny a nechala se navlíknout do sportovního obleku. Hoho! Slušelo mi to! Dali mi chrániče, helmu a! Super koště! Vau! Zvedlo se mi sebevědomí! Nedočkavě jsem znovu naskočila - vpravo, střelec jedna - a letěla vzhůru do oblak. To byla jiná jízda!



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: To bylo ale opravdu nezodpovědné od kapitánky, že tě nechala létat na koštěti patřičně neoděnou! Když jsi teda byla konečně oblečená jak se sluší a patří… jak trénink pokračoval?



Ema, sportovec pouze duší: No to víš, že to mělo pokračování! Sice jsi tam byla, ale ty jsi to viděla ze svého pohledu. Takže! Nejprve si stěžují, že to nelítá. A víš co teď? Teď to lítalo jen na mě! To bylo strašné! Ty míče, balóny, camrály, potlouky, nebo co to bylo za nářadí, všechno se to motalo jenom kolem mě! Hlava nehlava, bum, prásk! Byla jsem v šoku. A do toho se kolem mě ozývalo: Piju! Piju! Piju! Tak dámy si pijí a já nic? Měla jsem hlad a žízeň a nikdo mi nedal ani kapku! V tom míčovém  zmatku se mě někdo ptal, zda mám za opaskem něco. To už jsem pěnila. Nedají mi najíst, napít, ohrožují mě míčema a ještě si mám utáhnout opasek? Jako vážně? Timeout!



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: pohladí - Emu po ruce - To muselo být opravdu strašné! Doufám, že jsi kapitánce jako prefekt pak udělila nějaký trest, protože tohle se opravdu nedělá! - vtipkuje, a doufá, že Ema ten trest nedá dodatečně - Co se týče toho pitíčka, o kterém mluvíš, to je lektvar  rozvahy, až tvůj level trochu povyskočí, tak si jednu cvakneš! -slibuje jí - Tuším, že tvůj sportovní zážitek ještě stále neměl konec, je tomu tak? 



Ema, sportovec pouze duší: No jeje! Takže dámy pily, já uhýbala míčům, co mi síly stačily. A pak… atriburátory! 


Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: Cože? - chytne záchvat smíchu - Ty jsi taky atriburátor, Emi! - kření se -To je nějaký mudlovský vynález? Určitě jsi chtěla říct atributy, ne? 



Ema, sportovec pouze duší: Tak to už dneska vím taky, ale když funíš, vítr se ti opírá do uší, vlasy ti létají do obličeje, já slyšela něco jiného. Takže atributy! No jo! Tým zjistil, že jsem měla špatně nastavené tyhle ty.. no. Takže míče byly u mě. Zase jsem slezla. (jídlo a pití nikde). Nastavovali mi atriburátory, tak, abych nebyla tak silná - tváří se důležitě - To se povedlo. Tenhle trénink je nějaký komplikovaný. To tak bude vždycky? Mimochodem, spíš jsem už byla unavená z toho, jak jsem létala nahoru a dolů. Než ze samotné hry. 



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: - dusí se smíchem - No však počkej, až na tom koštěti budeš sedět celé dvě hodiny! To bude teprve komplikovaný a náročný. Každopádně Emi… Jak to vlastně pokračovalo dál? Po úpravě atributů už vše bylo v pořádku?



Ema, sportovec pouze duší: Co bylo dál? Dál? Chceš to vědět? Dál byl prosím konec tréninku. 



Freya, Kapitánka nebelvírského týmu: - Zasměje se na celé kolo - No jasně! Ale Emi, můžeš být na sebe hrdá. První trénink, a máš nastaveno vše, co budeš potřebovat na dalších trénincích. Není to báječné? Jsem strašně ráda, že ses k nám přidala! 



Dovětek: Pokud někteří lvíčkové ještě stále váhají, zda dojít na trénink, běžte. Vážně, neváhejte a přijďte. Nečekám, že ze mě bude Viktor Krum. Nechci být silná, úžasná a statečná. Na hřišti (a nejen tam), najdete skvělé lidi. Pomohou, poradí, vysvětlí. Na hřišti je skvělá atmosféra. Smích, legrace, vtipy, pohoda a především nádherná přátelství. To tam najdete. Na tom hřišti s obručemi, čerstvě posekanou trávou. A o to jde. 





Komentáře

Jméno
Nadpis
Text
Kolik je 5 + 6 (slovem)?
Akce

Přehled komentářů


Napsal: Ema Talia Dne: 08.05.2024 ve 10:44

Děkuji za milé komentáře!

:D

Napsal: Nerissa Metz Dne: 07.05.2024 ve 18:10

Tyjo tak tohle bylo zabavné

:D

Napsal: Lily Starling Dne: 02.05.2024 ve 11:05

Neskutočne ma to pobavilo. Chudák Emićka, takéto týranie hneď na prvom tréningu... Ale veď ona si zvykne a bude hodiť na ihrisko ako prvá :D

Kolejní časopis Nebelvíru školy Hogwarts.cz